Aer conditionat

SFATURI UTILE AER CONDIŢIONAT !        Echipamentele de aer conditionat au durata de viata cuprinsa intre 7 – 15 ani in functie de pret si de firma producatoare. Aceasta durata de viata poate fi atinsa numai cu o intretinere periodica corespunzatoare. Cheltuielile de intretinere sunt mai mici decat cele de reparare sau de înlocuire completă a unui echipament distrus de o exploatare neglijentă.

Va recomandam sa efectuati:- o verificare anuala pentru echipamentele folosite ocazional pentru racire sau doar pentru incalzire;
- doua verificari pe an pentru echipamentele folosite regulat pentru racire si incalzire in locuinte, birouri, camere de servere, sali de fitness, restaurante, cafenele etc.

INFORMATII UTILE DESPRE AER CONDITIONAT        Aparatele de aer conditionat model standard functioneaza atat pe rece cat si pe cald pana la temperaturi externe cuprinse intre -10 Grade Celsius si +60 Grade Celsius.
        Aparatele de climatizare tip split inverter functioneaza atat pe rece cat si pe cald pana la temperaturi externe cuprinse intre -20 Grade Celsius si +60 Grade Celsius.
        Aparatele de aer conditionat pot functiona pe cald pana la temperaturi exterioare de pana la -10 Grade Celsius, cu un randament interior de pana la 23 Grade Celsius.
        Sub aceasta valoare, aparatele de aer conditionat se opresc pentru ca sunt incapabile sa mai functioneze iar protectia interna opreste compresorul si circuitele de comanda.
        Aparatele de climatizare tip split inverter pot incalzi cu un randament interior de pana la 25 Grade Celsius la temperaturi exterioare de pana la -20 Grade Celsius. Dincolo de aceasta valoare, randamentul interior scade progresiv cu temperatura exterioara (la -25 Grade Celsius in exterior, echipamentul de climatizare poate asigura o temperatura de 20 grade Celsius. Sub -28 Grade Celsius in exterior echipamentele de climatizare se opresc si nu mai functioneaza.

Aparatele de aer conditionat de calitate au 7 functii de utilizare :- functia de racire (minim 16 grade Celsius);
- functia de incalzire (maxim 28 grade Celsius);
- functia de dezumidificare (cu aceasta functie aparatul de aer conditionat extrage si elimina din aerul camerei umezeala);
- functia de ventilatie (cu aceasta functie, aparatul de aer conditionat ventileaza aerul din incapere, nu ii modifica temperatura, aceasta functie este insotita de obicei si de functia de dezumidificare);
- functia automat (cu aceasta functie aparatul de aer conditionat va realiza cel mai bun randament atat in ceea ce priveste consumul cat si temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald);
- functia de temporizare (cu ajutorul acestei functii, aparatul de aer conditionat este capabil sa porneasca sau sa se opreasca la un interval orar dorit. Astfel, poate realiza racirea sau incalzirea camerei inainte ca D-voastra sa ajungeti acasa sau se poate opri singur daca D-voastra uitati sa-l opriti);
- functia de noapte (cu ajutorul acestei functii aparatul de aer conditionat poate climatiza camera de odihna fara a va afecta sanatatea sau somnul. Cu aceasta functie zgomotul produs de unitatea interioara a aparatului de aer conditionat se va diminua cu 30% fata de modul normal de lucru, temperatura interioara va ramane constanta indiferent de temperatura exterioara).